faq

Hieronder staat een aantal vragen die we vaak krijgen. Staat jouw vraag er niet tussen? Mail dan naar info@amarte.nl

 

Hoe doe ik een aanvraag?

Kijk hier voor de stappen die je moet doorlopen om een aanvraag te doen. Klik op ‘Een aanvraag doen’. Er opent een nieuw tabblad waar je je kunt registreren om via ons aanvraagsysteem je aanvraag in te dienen. Je kunt je aanvraag niet via mail indienen.

Wat is de deadline voor het doen van een aanvraag?

De aanvragen worden elke maand beoordeeld door de adviescommissie. In het algemeen ontvang je binnen zes weken na het insturen van je aanvraag het besluit. Omdat dit een vrij korte beoordelingsperiode is werken wij niet met deadlines voor het insturen van je aanvraag.

Kom ik in aanmerking voor een financiële bijdrage van Amarte?

We kunnen de inhoud van je project niet beoordelen voordat je een aanvraag hebt ingediend. Wel kunnen we je helpen om te kijken of je aanvraag binnen de richtlijnen van Amarte past. Mail daarvoor een korte omschrijving van je project (max. 1 A4) en je vraag naar info@amarte.nl.

Mijn project is interdisciplinair. Binnen welke discipline moet ik aanvragen?

Als je een aanvraag wil doen voor een interdisciplinair project klik je in de aanvraagportal op ‘Start nieuwe aanvraag’ en kies je vervolgens voor interdisciplinair. Je kunt hier het aanvraagformulier voor interdisciplinaire projecten invullen.

Mag ik tegelijkertijd met mijn aanvraag bij Amarte ook aanvragen bij andere fondsen indienen?

Ja, dat mag. Als de bijdrage van Amarte niet voldoende is om de begroting te dekken kun je meer financiering zoeken. In je aanvraag kun je aangeven hoe je van plan bent om de verdere kosten te dekken.

Mijn aanvraag is toegekend! Wanneer mag ik een volgende aanvraag indienen?

Je kunt een aanvraag voor een nieuw project indienen op het moment dat je de eerste aanvraag hebt afgerond. Dit doe je door na afloop van je project of ontwikkeltraject een evaluatie in te dienen via ons evaluatieformulier.

Kan ik Amarte bellen?

Het is niet mogelijk om Amarte te bellen. Wanneer je een vraag hebt kun je deze via info@amarte.nl stellen. Als je vraag te ingewikkeld is om via mail te beantwoorden bellen wij jou op.

Ik ben niet zo goed in schrijven. Hoe kan ik toch een aanvraag indienen?

In het aanvraagformulier wordt je gevraagd je project te omschrijven. Hier kun je ook een linkje geven naar een filmpje op YouTube of Vimeo waarin je jezelf voorstelt en je project beschrijft.

Ik weet nog niet of ik begeleiding nodig heb van een expert. Wat moet ik invullen in het aanvraagformulier?

Vul ‘ja’ in als antwoord op de vraag of je gekoppeld wil worden aan een expert. Vul daaronder in dat je hierover graag met ons in overleg gaat. Als je aanvraag wordt toegekend nemen wij contact met je op om de mogelijkheden te bespreken. Je kunt dan altijd nog aangeven toch liever niet samen te werken met een expert. Je kunt ook later tijdens de ontwikkeling van je project erachter komen dat je hulp nodig hebt. Ook dan kun je nog contact met ons opnemen en brengen we je in contact met iemand die je kan helpen.

Wat zijn materiaalkosten die direct voortkomen uit het project?

Dit zijn materialen of spullen die enkel voor het project aanschaft. We snappen dat dit vaak niet zwart/wit is, maar wees redelijk in waar je een bijdrage van Amarte voor vraagt. Een laptop of een bureau heb je misschien nodig voor je project, maar dit zien we als een investering die je zelf doet als ondernemer. Props, kostuums, verf, bouwmaterialen en dat soort zaken kun je wel opvoeren op je begroting.

Mijn aanvraag is afgewezen. Kan ik toelichting krijgen op de reden van deze afwijzing?

Het is helaas voor ons niet mogelijk om alle aanvragers persoonlijk feedback te geven. Bij Amarte komen maandelijks heel veel goede aanvragen binnen. We werken met een beperkt budget, waarmee we zoveel mogelijk makers een steuntje in de rug willen geven. Het is op dit moment niet mogelijk om alle goede aanvragen te belonen met een toekenning. Een afwijzing betekent dan ook niet altijd dat je aanvraag of je project van onvoldoende kwaliteit is. Laat je dus niet uit het veld slaan!