Open Call – Melly x Amarte

Open Call – Melly x Amarte

Kunstinsituut Melly en het Amarte Fonds slaan de handen ineen voor LIVE 2023, een concertavond tijdens de Rotterdamse Museumnacht. Ben jij een muzikant, geluidsartiest of heb je een band en wil je graag optreden tijdens LIVE 2023 op zaterdag 4 maart 2023 in Kunstinstituut Melly? Lees hieronder meer over deze open call en vul het aanvraagformulier in. De deadline voor aanmelding is vrijdag 27 januari 2023.

Wat kun je verwachten?

Tijdens LIVE 2023 kun jij optreden in een van de exposities van Kunstinstituut Melly. We zijn op zoek naar makers die zich willen laten inspireren door de aanwezige kunstwerken en een concert willen geven waarbij het kunstwerk en de muziek een verbinding aangaan.

 • Eenpersoonsconcerten of optredens van groepen/bands komen in aanmerking voor aanmelding.
 • Voor het optreden ontvangen geselecteerde aanvragers ontvangen een vergoeding van 300 euro (per muzikant/artiest, inclusief 9% btw); productieondersteuning voor het concert; promotie van het evenement.
 • De avond wordt opgenomen en er wordt een aftermovie gepubliceerd. Klik hier om de video van 2022 te bekijken.

Makers die tijdens LIVE 2023 willen optreden, moeten rekening houden met de beperkingen van het werken in een galerie voor beeldende kunst. De expositieruimtes zijn geen standaard muzieklocatie:

 • In de expositieruimtes heeft een kleine opstelling met geen of minimale versterking de voorkeur;
 • Optredens vinden plaats naast kunst en publiek;
 • Er zal waarschijnlijk enige geluidslekkage optreden met gelijktijdige concerten die plaatsvinden in het gebouw;
 • Het is de bedoeling dat het publiek zowel in- als uitstapt bij de uitvoeringen en tentoonstellingen, meevloeiend met de verschillende ritmes en installaties die die avond worden opgevoerd.

Beoordeling

Aanvragen worden beoordeeld door een panel van deskundigen bijeengeroepen door Amarte, en de kandidaten op de shortlist worden geïnterviewd door Kunstinstituut Melly die de uiteindelijke beslissing neemt en het programma samenstelt. Geselecteerde deelnemers worden uiterlijk maandag 13 februari 2023 geïnformeerd.

Exposities

Wij kijken er vooral naar uit om voorstellen te ontvangen van muzieksets en geluidswerken die resoneren met de beeldende kunst die in maart 2023 te zien is in Kunstinstituut Melly. Dit zijn de kunsttentoonstellingen die zijn gepland:

 • Op de derde verdieping is de groepstentoonstelling 84 STEPS, met meeslepende kunstinstallaties waar Er vinden regelmatig programma’s plaats over vraagstukken rondom mentale en fysieke gezondheid.
 • Op de tweede verdieping een solotentoonstelling van kunstenaar Jennifer Tee met een live optreden op de avond van 4 maart 2023.
 • Op de begane grond, in de evenementenruimte MELLY.

Voor meer gedetailleerde informatie over deze tentoonstellingen en speellocaties, klik hier.

Een aanvraag doen

Je kunt een aanvraag doen via het aanvraagformulier van Amarte.

 • Klik op: Aanvragen om in de online aanvraagomgeving te komen. Hier klik je op registreren en vul je je emailadres in. Je krijgt een wachtwoord toegestuurd. Met je emailadres en je wachtwoord kun je vervolgens inloggen.
 • Je start een nieuwe aanvraag door te klikken op ‘Nieuwe aanvraag starten’. Vervolgens kies je voor het formulier met de naam Open Call – Melly x Amarte. Dit formulier vormt de basis van je aanvraag. Je kunt je aanvraag tussentijds opslaan om er later verder in te werken.
 • Vul het formulier zo compleet mogelijk in. De volgende bestandstypes kunnen worden geüpload: word, pdf, powerpoint, excel, rtf, tiff, jpg, png, msg, waff, mp4, avi en mov. De maximale bestandsgrootte is 20Mb. Je kunt in je aanvraag linkjes geven naar YouTube, Vimeo, of SoundCloud. Wij ontvangen liever geen linkjes naar documenten in een Dropbox of Drive.
 • Je kunt een aanvraag doen in het Nederlands of Engels.

Bijlagen

Bij deze aanvraag hoef je geen bijlagen te uploaden.