amarte studio concerts

Amarte Studio Concerts is een muziekplatform gewijd aan het steunen en uitlichten van getalenteerde artiesten. Met sessies opgenomen op unieke locaties zoals de Roode Bioscoop, Studio 150 Bethlehemkerk of de Birdhouse Studios, biedt Amarte Studio Concerts hoge kwaliteit live concerten aan met een eclectische, maar vooral ook experimentele programmering gefocust op vier hoofd genres: pop, jazz, klassiek en wereld.

Eerste aanvraagronde Amarte Studio Concerts 2023: van 18 januari tot 1 februari.

Amarte Studio Concerts

Aanstormend talent opgelet: er start een nieuwe aanvraagronde voor Amarte Studio Concerts van 18 januari tot 1 februari. Je kunt een aanvraag doen om op te treden op een van onze locaties: De Roode Bioscoop, Studio150/Bethlehemkerk of de Birdhouse Studios in samenwerking met Steppin Into Tomorrow. Een onafhankelijke jury, bestaande uit collega’s uit de muziekwereld, zal jouw aanvraag beoordelen.

Speeldata

Als je een aanvraag doet voor een concert bij Amarte Studio Concerts moet je rekening houden met de volgende planning:

 • De concerten in Studio150/Bethlehemkerk worden ingepland tussen maart en juli 2023.
 • De concerten in De Roode Bioscoop worden ingepland tussen 20 en 30 april 2023.
 • De concerten in de Birdhouse Studios worden ingepland tussen maart en juli 2023.

Promotiemateriaal

Naast het concert willen we je graag helpen met goed promotiemateriaal van je optreden:

 • Als je kiest voor Studio150/Bethlehemkerk zal je volledige concert worden opgenomen en live gestreamd.
 • De Roode Bioscoop maakt een korte video registratie van enkele highlights uit je concert.
 • De Birdhouse Studios maakt voor jou een studiokwaliteit audiomix en bijbehorende video van een nummer uit je concert naar keuze in samenwerking met platform Steppin Into Tomorrow.

Bijdrage

De totale bijdrage is afhankelijk van de grootte van de groep. Per muzikant wordt een bijdrage van €300,- toegekend zonder btw. Hou er rekening mee dat je in jouw inkomensaangifte wel 9% hiervan moet afdragen.

Er is geen minimaal of maximaal aantal leden per groep, echter het te verdelen budget is berekend op een gemiddelde groepsgrootte van 3 tot 5 muzikanten. Als er veel aanvragen gedaan worden door grote groepen, kan dit invloed hebben op de selectie van de jury. Het aantal muzikanten waaruit de groep / aanvrager bestaat, wordt bij de aanvraag vastgesteld en kan niet meer gewijzigd worden na het versturen van de aanvraag. Als je toch met een afwijkend aantal groepsleden zult optreden, moet je dit laten weten aan het Amarte Fonds en de locatie waar je zult optreden.

Richtlijnen

Hieronder noemen we onze algemene richtlijnen die we hanteren bij het beoordelen van de aanvragen.

 • De aanvrager is professioneel muzikant/artiest. Dit wordt getoetst aan de hand van je Kamer van Koophandel inschrijving.
 • Hoewel er geen leeftijdsgrens is om aan te vragen, merken we dat in de praktijk het accent ligt op jonge makers.
 • De aanvraag is voor een concert in de Roode Bioscoop, Studio150/Bethlehemkerk of de Birdhouse Studios in de periode maart tot en met juli 2023.

Afspraken

 • In je aanvraag vul je in op welke locatie je wil spelen. Het kan echter op een later moment om praktische redenen noodzakelijk zijn om de locatie waar je speelt te veranderen. Dit gebeurt altijd in overleg.
 • De datum van het optreden wordt bepaald in overleg met de locatie. Kijk hierboven onder het kopje ‘Speeldata’ voor de planning per locatie.
 • Het concert wordt geregistreerd voor promotionele doeleinden. Jij blijft, als aanvragende artiest, altijd eigenaar van alle hieruit voortvloeiende rechten en ontvangt het opgenomen materiaal in overleg met de locatie na afloop van het optreden.
 • Iedere locatie maakt op zijn eigen manier een registratie van het optreden. Kijk hierboven onder het kopje ‘Promotiemateriaal’ op welke manier de concerten per locatie worden geregistreerd.
 • Amarte Studio Concerts brengt de artiest in contact met de locatie wanneer de aanvraag is gehonoreerd. Jij bent zelf verantwoordelijk voor een vruchtbare en goede samenwerking met de locatie en de hierbij behorende aspecten. Je volgt de aanwijzingen van de locatie op en bent zelf mede verantwoordelijk voor het eindresultaat. Hoe beter en sneller de communicatie, des te beter de voorbereiding en het eindresultaat.

Een aanvraag doen

 1. Klik op: Aanvragen om in de online aanvraagomgeving te komen. Hier klik je op registreren en vul je je emailadres in. Je krijgt een wachtwoord toegestuurd. Met je emailadres en je wachtwoord kun je vervolgens inloggen.
 2. Je start een nieuwe aanvraag door op het plusje te klikken. Je selecteert hier “Aanvraag ASC” om jouw aanvraagformulier te openen. Dit formulier vormt de basis van je aanvraag. Je kunt je aanvraag tussentijds opslaan om er later verder in te werken.
 3. Vul het zo compleet mogelijk in en upload de gevraagde bijlages (2 persfoto’s en een uittreksel uit de Kamer van Koophandel). De maximale bestandsgrootte is 20Mb. Je kunt in je aanvraag linkjes geven naar YouTube, Vimeo, of SoundCloud. Wij accepteren geen downloadbare linkjes naar documenten in een Dropbox of Drive. Aanvragen zonder link naar de muziek die gestreamd kan worden (dus niet gedownload) worden niet in behandeling genomen.
 4. Als je je aanvraag hebt gecontroleerd, klik je op verzenden. Je ontvangt direct een ontvangstbevestiging.
 5. Je aanvraag wordt beoordeeld door de project manager. Als je aanvraag aan alle formele criteria voldoet ontvang je een mail met je referentienummer.
 6. De adviescommissie neemt je aanvraag in behandeling. Houd je mailbox in de gaten. Soms heeft de adviescommissie nog wat meer informatie nodig om je aanvraag te beoordelen. In dat geval zal de project manager je mailen.
 7. Na ongeveer 6 weken kun je het besluit in je mailbox verwachten.

Toegekend

Als je aanvraag is toegekend ontvang je hierover bericht via de mail. Na ondertekening van de overeenkomst die je ontvangt, wordt het concert in goed overleg ingepland. Ongeveer 2 weken na afloop van het concert ontvang je de toegekende bijdrage op de door jou ingevulde bankrekening. Je hoeft hier dus geen factuur voor te sturen. Het bedrag dat wordt overgemaakt is niet vermeerderd met BTW. Wanneer we geen getekende en volledig ingevulde overeenkomst hebben ontvangen, kunnen we geen betaling doen.

Afgewezen

Mocht je aanvraag zijn afgewezen, dan ontvang je deze uitslag ook via de mail. De beslissing is onherroepelijk en Amarte gaat niet inhoudelijk in op het besluit. Natuurlijk ben je welkom om je weer in te schrijven zodra er een nieuwe aanvraagronde wordt geopend.

Ga naar ons platform op YouTube