Doe nu een aanvraag voor Amarte Fonds Literatuur (deadline 30 september)!

theater

Theatermakers kunnen bij Amarte een ontwikkelbijdrage of een projectbijdrage aanvragen. Hieronder staat waarvoor deze bijdrages bedoeld zijn en wat je in je aanvraag moet beschrijven. Kijk ook even hier, want als bonus kun je bovenop een financiële bijdrage, extra professionele ondersteuning van een expert krijgen.

Ontwikkelbijdrage (max. €2.500)

Een ontwikkelbijdrage is bedoeld om jouw makerschap te verdiepen. Je kunt de bijdrage bijvoorbeeld gebruiken voor een onderzoeksperiode waarin je met nieuwe vormen experimenteert, een thema verder uitdiept of nieuwe samenwerkingen onderzoekt.
Als je een aanvraag doet voor een ontwikkelbijdrage dan is het voornamelijk van belang om jezelf als maker voor te stellen. Het is goed om ons te laten weten wat je wil onderzoeken en waarom dit voor jou van belang is. Naast een beschrijving van je idee, is het ook belangrijk links naar eerder werk bij je aanvraag toe te voegen.

Projectbijdrage (max. €5.000)

Amarte wil graag theatermakers ondersteunen in hun ontwikkeling als kunstenaar, en de realisatie van nieuwe voorstellingen. We begrijpen dat je met dit bedrag niet een hele voorstelling kunt financieren, daarom kun je voor een deel van je proces een bijdrage aanvragen. Bijvoorbeeld voor het repetitieproces. Belangrijk is dat je je plan wel als geheel overlegt en onderbouwt. Je stelt je als maker voor, maar geeft ook een uitgebreide beschrijving en motivatie van de te maken voorstelling.

Je aanvraag bestaat uit:

  • Ingevuld formulier
  • Begroting en dekkingsplan
  • Projectplan
  • Links naar relevant eerder werk

Beoordeling

Je aanvraag wordt beoordeeld door de adviescommissie Theater. De belangrijkste punten waarop de adviescommissie je aanvraag beoordeelt zijn:

  • Makersdrang: waarom is het van belang dat jouw project gemaakt en gezien wordt?
  • Talentontwikkeling: waarom is het voor jou van belang om dit project te ontwikkelen?
  • Artistieke kwaliteit
  • Realistische begroting
  • Progressiviteit in maakproces of stijl

Mocht je aanvraag toch niet helemaal in het hokje Theater passen, bijvoorbeeld omdat het een cross over project is, dan zorgen wij ervoor dat deze ook door de adviescommissie(s) van de andere disciplines gelezen wordt.

Let op: Amarte ondersteunt geen dansprojecten, tenzij dans een klein onderdeel is van een multidisciplinair project.

direct een aanvraag doen