Doe nu een aanvraag voor Amarte Fonds Literatuur (deadline 30 september)!

beeldende kunst

Beeldend kunstenaars kunnen bij Amarte een ontwikkelbijdrage aanvragen. Hieronder staat waarvoor deze bijdrage bedoeld is en wat je in je aanvraag moet beschrijven. Kijk ook even hier, want als bonus kun je bovenop een financiële bijdrage, extra professionele ondersteuning van een expert krijgen.

Ontwikkelbijdrage (max. €2.500)

Een ontwikkelbijdrage is bedoeld om jouw makerschap te verdiepen. Je kunt de bijdrage bijvoorbeeld gebruiken voor een onderzoeksperiode waarin je met nieuwe vormen of materialen experimenteert, of voor het maakproces van een cross-disciplinair project.
Als je een aanvraag doet voor een ontwikkelbijdrage dan is het voornamelijk van belang om jezelf als maker voor te stellen. Je hebt misschien nog geen concreet projectplan, maar het is wel goed om ons te laten weten wat je wil onderzoeken, of waar je mee wil experimenteren en waarom dit voor jou belangrijk is.

De aanvraag bestaat uit

 • Ingevuld formulier (verplicht)
 • Begroting en dekkingsplan (verplicht)
 • Projectplan (max 1 A4)
  In je projectplan vermeld je kort:
  Wat ga je doen?
  Waarom wil je dat doen?
  Hoe ga je het aanpakken?
  Wat draagt het project bij aan jouw praktijk (op de korte en lange termijn)?
  Waarom heb je gekozen voor dit medium?
 • Portfolio
  Met beeldmateriaal van drie relevante eerdere projecten
  Vertel bij elk project waarom je ze hebt gekozen en wat ze ons vertellen over het nieuwe werk waar je voor aanvraagt.

 

Beoordeling

Je aanvraag wordt beoordeeld door de adviescommissie Beeldende Kunst. Voor hen is het belangrijk om in je aanvraag te lezen dat je goed hebt nagedacht over je plan en dat het duidelijk is waarom jij dit project wil gaan doen. Beschrijf dus precies waar je idee vandaan komt en wat het op korte en lange termijn voor jou en je carrière betekent.

De belangrijkste punten waarop de adviescommissie je aanvraag beoordeelt zijn:

 • Enthousiasme
 • Authenticiteit (gebruik je eigen woorden!)
 • Talentontwikkeling
 • Een goed doordacht plan

Mocht je aanvraag toch niet helemaal in het hokje Beeldende Kunst passen, bijvoorbeeld omdat het een cross over project is, dan zorgen wij ervoor dat deze ook door de adviescommissie(s) van de andere disciplines gelezen wordt.

 

direct een aanvraag doen